accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Recurso de Corporación RTVE frente a concesión de acceso a información relativa a la retribución del personal directivo

RESUM

Un ciutadà va presentar sol·licitud d'accés a la informació dirigida a la Corporació RTVE(Abre en nueva ventana) per a conéixer les retribucions anuals brutes percebudes en 2014 i 2015 pel personal directiu de la Corporació.

RTVE va inadmetre a tràmit la sol·licitud d'accés a la informació pública presentades, al no fer-se a través del mitjà idoni per a açò, açò és, mitjançant una identificació electrònica, la qual cosa garantix la constància de la seua identitat. En este cas no quedada correctament identificat el sol·licitant, com a marca la Llei.

El Consell de Transparència i Bon Govern va estimar la reclamació posat que de la Llei no pot desprendre's de cap manera que les sol·licituds d'informació hagen de ser presentades davant les unitats d'informació que, d'altra banda, no es troben identificades, ni que el mitjà de presentació d'una sol·licitud siga, segons pretén la CRTVE, el Portal de la Transparència.

Així mateix, ha d'entendre's que l'accés a la informació sol·licitada ha sigut avalat tant pel criteri interpretatiu aprovat conjuntament per este Consell de Transparència i l'Agència Espanyola de Protecció de Dades com pels Tribunals de Justícia en primera instància, en apel·lació en l'Audiència Nacional i en cassació en el Tribunal Suprem.

Resolución del Consejo de Transparencia y Buen Gobierno (4113  KB)Icono pdf

Sentencia nº 28/2018 del Juzgado Central contencioso-administrativo nº6 (315  KB)Icono pdf

Sentencia en apelación nº 49/2018 de la Sala de lo Contencioso-Administrativo sección 7ª de la Audiencia NacionalVentana nueva

Sentencia nº 852/2020 del Tribunal Suprem (1189  KB)Icono pdf