accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Legoria del Bon Govern

L'al·legoria del Bon Govern elegida com a fris del portal del Consell de Transparència i Bon Govern en representa l'esperit.

Alegoría del Buen Gobierno · Lorenzetti

Les imatges estan presidides pel govern, encarnat en un home vell ple de saviesa, situat, juntament amb els altres elements del fresc, en un nivell superior, representant la preeminència del bé comú i de l'interès general sobre els interessos particulars.

El ceptre a la seva mà dreta representa la justícia, bastó al qual es recolza. Al seu costat, rodejant-lo, s'asseuen els atributs del Bon Govern: la concòrdia, la justícia, la pau, la temprança, la fortalesa i la prudència, el conjunt dels quals integra el Bon Govern.

Les icones destacades representen, pel seu ordre, el següent:

La pau, una figura vestida de blanc, coronada amb brots d'olivera, descansant plàcidament sobre les restes d'una armadura que simbolitza la guerra i el desacord.

 

La justiciaLa justícia, amb els braços oberts en la seva simbòlica forma de balança, premiant el bé i castigant el mal amb equilibri.

 

La representació del poble, que conviu en harmonia i felicitat, així com la idea de comunitat, reflectida en el grup de persones agafades de la mà.

 

La ciutat, progressant sota el bon govern, amb una economia pròspera representada pels artesans que treballen i els obrers que construeixen i amplien la ciutat.

 

Aquest fresc de fa més de 700 anys ja recollia secularment el perfil del bon govern.

Es troba al Palau Comunal de Siena (Itàlia), i és una de les obres profanes més destacades de l'Edat Mitjana.