accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Legoria del Bon Govern

L'al·legoria del Bon Govern, fris del portal del Consell de Transparència i Bon Govern, representa l'esperit del mateix.

Alegoría del Buen Gobierno · Lorenzetti

Les imatges estan presidides pel govern, encarnat en un home vell ple de saviesa, que se situa juntament amb els altres elements del fresc en un nivell superior representant la preeminència del bé comú i de l'interès general sobre els interessos particulars.

El seu ceptre en la mà dreta representa la justícia, bastó en el qual es recolza. A el seu costat, envoltant-li, els atributs del Bon Govern: la concòrdia, la justícia, la pau, la temprança, la fortalesa i la prudència, conjunt que integra el Bon Govern.

Les icones destacades representen en ordre el següent:

La pau, una figura vestida de blanc, coronada amb brots d'olivera, descansant plàcidament sobre les restes de una armadura que simbolitza la guerra i el desacord.

 

La justiciaLa justícia, amb els braços oberts en la seua simbòlica manera de balança, premiant el bé i castigant el mal amb equilibri.

 

La representació del poble, que conviu en harmonia i felicitat així com la idea de comunitat reflectida en el grup de persones preses de la mà.

 

La ciutat, progressant gràcies al bon govern amb una economia creixent representada pels artesans treballant i els obrers construint i ampliant la ciutat.

 

Aquest fresc de fa més de 700 anys ja arreplegava secularment el perfil del bon govern.

Es troba en el Palau Comunal de Siena (Itàlia) i és una de les obres profanes més destacades de l'Edat Mitjana.